• do. jul 18th, 2024
cilinderslot-pfaffenhain-halve-cilinder-skg3_1_1

Een halve cilinder is een cilinderslot met aan één zijde een sleutelgat. Het wordt vaak toegepast in schuifdeuren, kasten (meterkast of voorraadkast) of een schuurtje. De standaardmaat van een halve cilinder is 10/30mm, maar er zijn ook verlengde halve cilinders verkrijgbaar zoals 10/40 of 10/45.

Halve cilinder opmeten

U kunt een halve cilinder opmeten door een rolmaat aan de onderkant van de cilinder te houden en vanaf het hart van de schroef te meten tot aan het sleutelgat. Als dit 3 cm is dan is de maat van de halve cilinder 10/30 (standaard maat). Wilt u een halve cilinder met aan één zijde een knop in plaats van sleutelgat, dan dient u een halve knopcilinder te kopen. De maat opmeten is hetzelfde als bij de halve cilinder. 

Gelijksluitende halve cilinder

Indien u meerdere halve cilinders nodig heeft welke met één en dezelfde sleutel bediend dienen te worden dan kunt u gelijksluitende cilindersloten kopen. Gelijksluitende halve cilinders zijn ook te combineren met gelijksluitende dubbele cilinders of knopcilinders. Het kopen van een set gelijksluitende cilinders geeft gemak, want u heeft niet meerdere sleutels op zak nodig voor verschillende deuren. U gebruikt slechts 1 sleutel voor alle deuren (voordeur, achterdeur, schuurdeur) in uw woning.

Halve cilinder kopen

Een halve cilinder kunt u als enkele cilinder kopen of als gelijksluitende set, zoals hierboven beschreven. Mocht u al cilindersloten in uw woning hebben en u wilt dat de nieuwe halve cilinder ook past met de huidige sleutel dan kunt u een halve cilinder bestellen op basis van het sleutelnummer. Meestal staat deze op uw sleutel. Staat deze er niet op dan kunt u contact opnemen met een slotenspecialist zoals Haverkamp Deventer met zijn webshop Haverkampshop.nl 

Door Redactie